Info: detta är inte ändringsloggen för senaste stabila version 4.14.3
se alla växlar

Pro v1.5.9 med säkerhetsfixar och härdningar är tillgängliga

Under de senaste dagarna öppnar opensl hjärta bugg leda till en global medvetenhet om att IT-säkerhet är nödvändig idag. Maps Marker Pro (respektive våra servrar) påverkades inte av det här felet, men att leverera ett säkert plugin har alltid varit högt prioriterat i utvecklingen.

Med v1.5.8 implementerades resultaten från den andra säkerhetsrevisionen av staden Wien och med denna utgåva gjorde jag en ny säkerhetsrevision på egen hand för att ytterligare förbättra säkerheten för Maps Marker Pro.

Som ett resultat av denna granskning fixades också några potentiella problem med skript på flera webbplatser. Observera att en angripare skulle ha behövt åtkomst till en WordPress-administratörsanvändare för att utnyttja dem och det hade varit ganska osannolikt att en angripare skulle rikta in sig på Maps Marker Pro för att till exempel distansera en webbplats, när tillgång till en WordPress-administratörsanvändare skulle tillåta honom att ändra mallfiler eller till och med få tillgång till databasens referenser i wp-config.php. Trots detta är dessa lågkritiska problem nu fixade med v1.5.9.

Vidare med v1.5.9 görs all kommunikation med www.mapsmarker.com (t.ex. plugin-uppdateringar) helt via SSL - se nedan för mer information.


Låt mig veta vad du tycker om den här nya versionen av lämna in en recension!

Om du vill hålla dig uppdaterad med den senaste utvecklingen av Maps Marker, följ @MapsMarker på twitter (= senaste uppdateringar), på Facebook, Google+ eller prenumerera på nyheter via RSS eller via RSS / e-post.

Jag skulle också vilja bjuda in dig till vårt affiliate program som erbjuder provisioner upp till 50%. Besök gärna om du är intresserad av att bli återförsäljare https://www.mapsmarker.com/reseller


Låt oss nå höjdpunkterna i pro v1.5.9:

Maps Marker Pro återförsäljarprogram lanseras

Om du är en webbdesign / -utveckling och / eller onlinemarknadsföringsbyrå eller utvecklare vill lägga till en annan bra tjänst till ditt befintliga erbjudande, kan du sälja tillägget Maps Marker Pro som ditt eget till dina egna kunder.

Som en återförsäljare av Maps Marker Pro kan du lägga till kunder på egen hand och beställa för kundens räkning; till en rabatt på 20% i prislistan. För varje framgångsrik beställning kommer paketen och tillgångarna att tillföras det återförsäljna kundkontot; medan beställningen & fakturan stannar hos Maps Marker Pro-återförsäljaren.

Dessutom kan du markera plugin: detta tar bort alla bakåtlänkar och logotyper på backend, byter namn på menypost "Maps Marker Pro" till "Kartor" samt gör sidorna och menyposterna för Verktyg, Inställningar, Support och Licens synliga för adminanvändare endast.

Besök gärna https://www.mapsmarker.com/reseller för mer detaljer.

plugin-uppdateringar levereras nu via SSL

All kommunikation med www.mapsmarker.com (kontrollera om en ny plugin-uppdatering är tillgänglig, nedladdningen av den faktiska uppdateringen, uppdateringar av din licensnyckel) görs nu helt via en krypterad kanal (SSL). Detta lägger till ytterligare ett säkerhetslager till plugin eftersom det förhindrar t.ex. man-in-the-middle-attacker. Rapportera eventuella problem!

I detta steg stöder jag också initiativet resetthenet.org - För mer information se följande video:

uppdatera plugin-update-checker till v1.5

Shepherd hittade en plugin-konflikt med en annan premium-plugin som kan hindra dig att se att det finns en ny Maps Marker Pro-uppdatering tillgänglig - många tack för det! Detta är nu fixat med v1.5.9. Om du påverkas och inte ser den senaste tillgängliga uppdateringen, snälla öppna en supportbiljett och jag hjälper dig att fixa det här.

Andra optimeringar och förändringar

 • visa varningsmeddelande om inkompatibelt plugin "Root Relative URLs" är aktivt (thx Brad!)
 • ta bort pluginversionen som används från källkoden på frontend för att förhindra information
 • ta bort källkodkommentaren om Maps Marker Pro när alternativet “ta bort bakåtlänk” är aktiverat

Bug fixar

 • fixade potentiella XSS-problem (endast utnyttjas av administratörer)
 • attributionen för mapbox 2-baskarta var fel på markör- och lagerredigeringssidor
 • WMS-demonstrationslager "Wien offentliga toaletter" visades inte i KML-vyn (fixas endast på nya installationer för att inte skriva över befintliga anpassade inställningar)

Uppdateringar av översättningar

Tack vare många motiverade bidragsgivare kommer denna utgåva med följande uppdaterade översättningar:

 • Kinesisk översättning tack vare John Shen, http://www.synyan.net och ck
 • Holländsk översättning tack vare Patrick Ruers, http://www.stationskwartiersittard.nl
 • Tyska översättning
 • Rysk översättning tack vare Ekaterina Golubina (med stöd av Teplitsa från Social Technologies - http://te-st.ru) och Vyacheslav Strenadko, http://poi-gorod.ru
 • Turkisk översättning tack vare Emre Erkan, http://www.karalamalar.net och Mahir Tosun, http://www.bozukpusula.com

Om du vill bidra till översättningar (nya hindi-översättare skulle uppskattas!), Besök https://translate.mapsmarker.com/projects/lmm för mer information. Observera att översättare också kompenseras för deras bidrag - till exempel om en översättning är färdig mindre än 50%, får översättaren ett gratis 25 licenspaket till ett värde av € 149 som kompensation för att slutföra översättningen till 100%.

Outlook - mina planer för nästa utgåva

Förstå att jag inte kan lova några släppdatum för nya funktioner. Färdplanen för stora nya funktioner (stöd för Google Street View och stöd för filtrering av lager på frontend) är fortfarande giltig, jag vill bara behålla flexibiliteten för att lägga till optimeringar och bugfixes med ganska oplanerade mindre utgåvor som främst beror på användarens feedback.

Snälla också se färdplanen för ett grovt schema för planerade funktioner och prenumerera på denna blogg (via RSS or E-post) eller följ @MapsMarker på twitter (= senaste uppdateringar) om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste utvecklingsnyheterna.

Full förändringslogg

Maps Marker Pro återförsäljarprogram lanserat - se https://www.mapsmarker.com/reseller för mer information
visa varningsmeddelande om inkompatibelt plugin "Root Relative URLs" är aktivt (thx Brad!)
plugin-uppdateringar levereras nu via SSL för att förhindra man-in-the-middle-attacker (stöd resetthenet.org - rapportera eventuella problem!)
ta bort pluginversionen som används från källkoden på frontend för att förhindra information
ta bort källkodkommentaren om Maps Marker Pro när alternativet “ta bort bakåtlänk” är aktiverat
uppdatera plugin-update-checker till v1.5 (eftersom det kan komma i konflikt med andra plugins som använder detta bibliotek, vilket resulterar i ingen information om nya uppdateringar - thx Shepherd!)
fixade potentiella XSS-problem (endast utnyttjas av administratörer)
attributionen för mapbox 2-baskarta var fel på markör- och lagerredigeringssidor
WMS-demonstrationslager "Wien offentliga toaletter" visades inte i KML-vyn (fixas endast på nya installationer för att inte skriva över befintliga anpassade inställningar)
Översättningsuppdateringar
Om du vill hjälpa till med översättningar, besök webbaserad översättningsplattform
uppdaterad kinesisk översättning tack vare John Shen, http://www.synyan.net och ck
uppdaterad holländsk översättning tack vare Patrick Ruers, http://www.stationskwartiersittard.nl
uppdaterad tysk översättning
uppdaterad rysk översättning tack vare Ekaterina Golubina (stöds av Teplitsa från Social Technologies - http://te-st.ru) och Vyacheslav Strenadko, http://poi-gorod.ru
uppdaterad turkisk översättning tack vare Emre Erkan, http://www.karalamalar.net och Mahir Tosun, http://www.bozukpusula.com

visa tidigare växlar

Hur man laddar ner / uppdaterar

Det enklaste sättet att uppdatera är att använda WordPress-uppdateringsprocessen: logga in med en användare som har administratörsbehörighet, navigera till Dashboard / Updates, välj plugins som ska uppdateras och tryck på knappen “Update Plugins”.

Pro-plugin kontrollerar var 12: e timme om en ny version är tillgänglig. Du kan också aktivera uppdateringskontrollen manuellt genom att gå till Plugins och klicka på länken "Manuellt leta efter uppdateringar" bredvid "Maps Marker Pro":

incheckning för-updates-nytt

Ytterligare uppdateringsanteckningar för betatestare

Ingen ytterligare åtgärd för plugin-uppdatering krävs.

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

en English
X