Info: detta är inte ändringsloggen för senaste stabila version 4.14.3
se alla växlar

Pro v1.8 med lista över förbättringar av markörer och nytt övervakningsverktyg finns tillgängligt

Den här utgåvan fokuserar på förbättringar beträffande listan med markörer under lagerkartor - en funktionsförbättring som ofta begärdes av användare. Jag har också lagt till ett nytt övervakningsverktyg för trasiga kartor. Se nedan för mer information.


Låt mig veta vad du tycker om den här nya versionen av lämna in en recension!

Om du vill hålla dig uppdaterad med den senaste utvecklingen av Maps Marker, följ @MapsMarker på twitter (= senaste uppdateringar), på Facebook, Google+ eller prenumerera på nyheter via RSS eller via RSS / e-post.

Jag skulle också vilja bjuda in dig till vårt affiliate program som erbjuder provisioner upp till 50%. Besök gärna om du är intresserad av att bli återförsäljare https://www.mapsmarker.com/reseller


Nu ska vi komma till höjdpunkten i pro v1.8:

lagerkartor: centrera kartan på markörer och öppna popups genom att klicka på listan över markörposter

Med pro v1.8 kan du nu klicka på markörnamnet eller markörikonen i listan över markörer under lagerkartor och centrera kartan på denna markör och öppna popup-texten:

listmarkers-förstärkning

Som standard centrerar kartan på den markören och öppnar popup - om du vill ha ett annat klickbeteende, vänligen navigera till Inställningar / Kartinställning / Lista över markörinställningar och ändra det nya alternativet "Standardåtgärd för att klicka på ikoner eller markörnamn" enligt till dina behov:

listmarkers-enhancement-settings

nytt verktyg för att övervaka ”aktiva kortkoder för redan borttagna kartor”

När jag letar efter nya webbplatser för min presentationssida, Jag hittade ibland sidor som försökte visa en karta med ett ID som inte fanns längre (troligen eftersom den ursprungliga kartan raderades och en ny skapades, men kortkoden på sidan uppdaterades inte). Så istället för en karta visas följande felbild för användare på frontend:

karta-deleted-bild

För att informera dig om aktiva kortkoder för ogiltiga kart-ID har jag lagt till ett nytt övervakningsverktyg, som visar ett administratörsmeddelande när ett innehåll på frontend med en aktiv kortkod för ett ogiltigt kart-ID laddas. Följande administratörsmeddelande kommer att visas i din WordPress-backend som ett resultat:

övervakning verktyg-admin-meddelande

Om du klickar på den länken kommer du till verktygssektionen i Maps Marker Pro och visar en lista över påverkade URL:

övervakning-verktygs verktyg

Som nästa steg, navigera till den webbadressen och ändra till innehåll - fixa den ogiltiga kortkoden. Klicka sedan på knappen "rensa listan >>" och varning för administratörsmeddelande kommer att försvinna.

alternativet för att inaktivera Google Places Autocomplete API på backend

John rapporterade att i Kina blockerades åtkomsten till Google API: er nyligen. Som första steg för berörda användare introducerade jag alternativet för inaktiverad Google Maps API-laddning på frontend med pro v1.6.

Hur som helst rapporterade John att användningen av Google Places Autocomplete API på backend också bromsade de drabbade webbplatserna avsevärt.

Så med pro v1.8 introducerade jag ett nytt alternativ för att också inaktivera Google Places Autocomplete API-laddning på backend, som finns på Inställningar / Google Maps / Google Places Autocomplete API:

google-ställen-status

Observera att inaktivering inte rekommenderas och endast bör göras om du inte vill ha någon anslutning till Google API på backend, till exempel om åtkomst är blockerad i ditt land.

Som ett resultat fungerar sökningen efter adresser efter adress inte längre och du måste hitta din plats manuellt genom att klicka och zooma eller ange bredd- och longitudvärden direkt:

google-ställen-disabled

Observera också att om du inaktiverar Google Places Autocomplete API måste du också inaktivera laddningen av Google Map API på Inställningar / Google Maps / Google Maps API, eftersom kartorna annars kommer att brytas på backend:

Googlekartor-api-disabled

Andra optimeringar och förändringar

  • ersatte avslutade fördefinierade MapBox-brickor “MapBox Streets” med “Natural Earth I” (gäller endast för nya installationer, nuvarande användare måste återställa sina inställningar för att dessa ändringar ska gälla)

Bug fixar

  • ingångsfältet för markör- och lagerzoom på backend var för litet på mobila enheter
  • odefinierade index PHP-varningar på kartor skapade endast med kortkoder
  • återfall i popuptexter resulterade i kartor med trasiga lager - nu ersatt med snedstreck (thx Dmitry!)
  • alternativet för att dölja nya mapsmarker.com bloggposter och länkavsnitt i instrumentbrädevidgeten bröts

Uppdateringar av översättningar

Tack vare många motiverade bidragsgivare kommer denna utgåva med följande uppdaterade översättningar:

Om du vill bidra till översättningar (nya hindi-översättare skulle uppskattas!), Besök https://translate.mapsmarker.com/projects/lmm för mer information.

Observera att översättare också kompenseras för deras bidrag - till exempel om en översättning är färdig mindre än 50%, får översättaren ett gratis 25 licenspaket till ett värde av € 149 som kompensation för att slutföra översättningen till 100%.

Outlook - mina planer för nästa utgåva

För pro v1.9 planerar jag att lägga till stöd för geolocation, vilket innebär att lägga till en knapp som visar den aktuella positionen för användaren som tittar på kartan. Se en demo här.

Förstå att jag inte kan lova några släppdatum för nya funktioner. Färdplanen för stora nya funktioner (stöd för Google Street View och stöd för filtrering av lager på frontend) är fortfarande giltig, jag vill bara behålla flexibiliteten för att lägga till optimeringar och bugfixes med ganska oplanerade mindre utgåvor som främst beror på användarens feedback.

Snälla också se färdplanen för ett grovt schema för planerade funktioner och prenumerera på denna blogg (via RSS or E-post) eller följ @MapsMarker på twitter (= senaste uppdateringar) om du vill hålla dig uppdaterad med de senaste utvecklingsnyheterna.

Full förändringslogg

lagerkartor: centrera kartan på markörer och öppna popups genom att klicka på listan över markörposter
nytt verktyg för att övervaka ”aktiva kortkoder för redan borttagna kartor”
alternativet för att inaktivera Google Places Autocomplete API på backend (för John och andra användare i länder där åtkomst till Google API: er är blockerad)
ersatte upphörda fördefinierade MapBox-brickor “MapBox Streets” med “Natural Earth I”
ingångsfältet för markör- och lagerzoom på backend var för litet på mobila enheter
odefinierade index PHP-varningar på kartor skapade endast med kortkoder
återfall i popuptexter resulterade i kartor med trasiga lager - nu ersatt med snedstreck (thx Dmitry!)
alternativet för att dölja nya mapsmarker.com bloggposter och länkavsnitt i instrumentbrädevidgeten bröts
Översättningsuppdateringar
Om du vill hjälpa till med översättningar, besök webbaserad översättningsplattform
uppdaterad tysk översättning
uppdaterad turkisk översättning tack vare Emre Erkan, http://www.karalamalar.net och Mahir Tosun, http://www.bozukpusula.com

visa tidigare växlar

Hur man laddar ner / uppdaterar

Det enklaste sättet att uppdatera är att använda WordPress-uppdateringsprocessen: logga in med en användare som har administratörsbehörighet, navigera till Dashboard / Updates, välj plugins som ska uppdateras och tryck på knappen “Update Plugins”. Pro-plugin kontrollerar var 12: e timme om en ny version är tillgänglig. Du kan också aktivera uppdateringskontrollen manuellt genom att gå till Plugins och klicka på länken "Manuellt leta efter uppdateringar" bredvid "Maps Marker Pro":

manuell uppdatering-check

Om du inte ser länken "Sök efter uppdateringar" och använder en version under 1.7, uppdatera manuellt en gång genom att ladda ner det aktuella paketet från https://www.mapsmarker.com/download-pro och att skriva över befintliga plugin-filer på din server via FTP. Detta kan behövas på flera värdar, som använder föråldrade SSL-bibliotek, som förhindrar Maps Marker Pro från att skapa en säker anslutning för att hämta uppdateringspaketet från mapsmarker.com. Pro v1.7 innehåller en lösning för den typen av servrar och följande uppdateringar bör fungera som vanligt. Om du är drabbad och behöver hjälp, snälla öppna en supportbiljett.

Ytterligare uppdateringsanteckningar för betatestare

Ingen ytterligare åtgärd för plugin-uppdatering krävs.

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

en English
X