Opprinnelseshistorier og kodingsutfordringer: 3 spørsmål til Robert Harm

På denne dagen for to år siden ga vi ut første versjon av Maps Marker Pro. Prosjektet har vokst siden den gang, vi har blitt overrasket av tilbakemeldingen og den positive responsen. En stor takk til dere, brukerne våre - vi regner oss heldige som kan jobbe med det vi elsker!

Etter to år trodde vi at det er på tide å bli litt personlig:
Vi fikk Robert, grunnleggeren og hovedutvikleren av Maps Marker, til å svare på noen få spørsmål!

team-robert

Alle elsker en historie med god opprinnelse. Hva er historien bak Maps Marker Pro?

I 2011 deltok jeg på en åpen regjeringsdatahackathon av byen Wien, der min medutvikler og venn Sindre Wimberger introduserte meg for Javascript kartlegging bibliotek leaflet.js. Jeg hadde gjort flere WordPress-prosjekter på den tiden og var nysgjerrig på om det allerede var en brosjyre WordPress-plugin tilgjengelig. Jeg fant en rudimentær et jeg kunne bygge videre på, for å vise de åpne regjeringskartene over Wien, som en del av hackathon-utfordringen.

Rett etter at jeg tenkte: Hei, hvis jeg kan implementere OpenStreetMap, vil dette være nyttig for resten av verden også! Så jeg begynte å utvikle Leaflet Maps Marker. Jeg ble overveldet av den positive responsen, og brukersamfunnet vokste raskt. Det hele fungerte så bra at jeg 1.5 år senere kunne legge til en versjon med høyere kraft med Maps Marker Pro, og vi har forbedret den siden.

Hva er de største utfordringene med å utvikle en WordPress-plugin?

Det er definitivt en utfordring å sikre kompatibilitet på forskjellige verter og forskjellige oppsett. Fordi dette kommer mye opp, bygde jeg en plugin-kompatibilitetssjekk som automatisk advarer deg om kjente problemer og forteller deg hvordan du kan fikse dem raskt.

En annen utfordring er å følge med de nyeste sikkerhetsstandardene. Min erfaring der: tenk alltid på fallback-scenarier. En gang endret jeg plugin-oppdateringer for bare å bli levert via https - noe som fungerte fint på nåværende servere, men mislyktes på mange servere der ute ved hjelp av utdaterte teknologier eller biblioteker, så jeg måtte gå tilbake og ordne det.

Men jeg elsker det jeg gjør, og jeg ville ikke ha det på noen annen måte. Og vi har et stort brukerfellesskap: deres positive tilbakemeldinger, konstruktive kommentarer og anmeldelser, de motiverer meg til alltid å gi mitt beste.

Hvilke andre prosjekter jobber du med?

Jeg grunnla meg open3.at - et ikke-statlig nettverk for promotering av åpne data, åpent regjering og åpent samfunn i Østerrike, og jeg er en del av offene-oeffis.at initiativ, kampanje for åpne data i det østerrikske kollektivsystemet.

Men ikke alle data skal være åpne: Personopplysninger skal alltid være private og sikkert kryptert. Det er et konsept jeg alltid følger i mine egne prosjekter. For å fremme viktigheten av kryptering, henvender jeg meg til andre nettsteder og leverandører og hjelper dem med å løse sikkerhetsproblemene.

Og sist, men ikke minst, prøver jeg alltid å følge med på nettpolitikk, fordi jeg tror at spørsmål som personvern, åpenhet og åpenhet er nøkkelfaktorer i et demokratisk samfunn.


Vil du møte resten av teamet? Sjekk ut vår oppdaterte Om oss delen for å se hva en kaffeforhandler og en arkeolog bidrar til prosjektet.

Takk for to flotte år med Maps Marker Pro! Vi gleder oss veldig til mange flere!

Én respons på “Opprinnelseshistorier og kodingsutfordringer: 3 spørsmål til Robert Harm”

Legg igjen en kommentar

XHTML: Du kan bruke disse kodene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

en English
X