Ursprungshistorier & kodningsutmaningar: 3 frågor till Robert Harm

Den här dagen för två år sedan släppte vi första versionen av Maps Marker Pro. Projektet har vuxit sedan dess, vi har förvånats av feedbacken och det positiva svaret. Ett stort tack till er, våra användare - vi räknar med att vi har tur att kunna arbeta med det vi älskar!

Efter två år trodde vi att det är dags att bli lite personlig:
Vi fick Robert, grundaren och huvudutvecklaren av Maps Marker, att svara på några frågor!

team robert

Alla älskar en historia med gott ursprung. Vad är historien bakom Maps Marker Pro?

2011 deltog jag i en öppen regeringens datahackathon av staden Wien, där min kollega utvecklare och vän Sindre Wimberger presenterade mig för Javascript mapping bibliotek leaflet.js. Jag hade gjort flera WordPress-projekt vid den tiden och var nyfiken på om det redan fanns en broschyr WordPress-plugin tillgänglig. Jag hittade en rudimentär som jag kunde bygga på, för att visa de öppna regeringskartorna över Wien, som en del av hackathonutmaningen.

Strax efter att jag tänkte: Hej, om jag kan implementera OpenStreetMap kommer detta att vara användbart för resten av världen också! Så jag började utveckla Leaflet Maps Marker. Jag blev överväldigad av det positiva svaret och användargemenskapen växte snabbt. Allt fungerade så bra att jag senare 1.5 år senare kunde lägga till en version med högre strömförsörjning med Maps Marker Pro, och vi har förbättrat den sedan dess.

Vilka är de största utmaningarna för att utveckla ett WordPress-plugin?

Att säkerställa kompatibilitet på olika värdar och olika inställningar, det är definitivt en utmaning. Eftersom det här kommer mycket, byggde jag en plugin-kompatibilitetskontroll som automatiskt varnar dig om kända problem och berättar hur du snabbt kan åtgärda dem.

En annan utmaning är att hålla jämna steg med de senaste säkerhetsstandarderna. Min erfarenhet där: tänk alltid på fallback-scenarier. En gång ändrade jag plugin-uppdateringar för att bara levereras via https - vilket fungerade bra på nuvarande servrar men misslyckades på många servrar där ute med föråldrad teknik eller bibliotek, så jag var tvungen att gå tillbaka och lösa det.

Men jag älskar vad jag gör och jag skulle inte ha det på något annat sätt. Och vi har en stor användargemenskap: deras positiva feedback, konstruktiva kommentarer och recensioner, de motiverar mig att alltid ge mitt bästa.

Vilka andra projekt arbetar du med?

Jag grundade open3.at - ett icke-statligt nätverk för främjande av öppen data, öppen regering och öppet samhälle i Österrike, och jag är en del av offene-oeffis.at initiativ, kampanj för öppen data i det österrikiska kollektivtrafiksystemet.

Men inte all information ska vara öppen: Personuppgifter ska alltid vara privata och säkert krypterade. Det är ett koncept jag alltid följer i mina egna projekt. För att främja vikten av kryptering kontaktar jag andra webbplatser och leverantörer och hjälper dem att fixa sina säkerhetsproblem.

Och sist men inte minst försöker jag alltid hålla jämna steg med nätpolitiken, för jag tror att frågor som integritet, öppenhet och öppenhet är nyckelfaktorer i ett demokratiskt samhälle.


Vill du träffa resten av teamet? Kolla in vår uppdaterade Om oss avsnitt för att se vad en kaffeföretag och en arkeolog bidrar till projektet.

Tack för två fantastiska år med Maps Marker Pro! Vi ser glada fram emot många fler!

Ett svar på "Ursprungshistorier och kodande utmaningar: 3 frågor till Robert Harm"

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

en English
X